El consorci World Wide Web, que gestiona els estàndards d’Internet, estima que a la xarxa existeixen, pel cap baix, mil milions de pàgines web. Són dades aproximades, que varien cada segon i ens corroboren el que ja sabem: la quantitat d’informació que tenim al nostre abast és, senzillament, inabastable.

I això tenint en compte que aquests mil milions tan sols fan referència a l’Internet visible, aquell que podem cercar a Google. La part oculta de la xarxa, inaccessible pel gran públic, és centenars, si no milers de vegades més gran que la indexada. Penseu, per exemple, en la base de dades de la Seguretat Social. Sabem que existeix, però no s’hi pot arribar amb una simple cerca.

La part oculta de la xarxa, inaccessible pel gran públic, és centenars, si no milers de vegades més gran que la indexada.

L’Internet recòndit podria ser un paral·lelisme del món en què vivim. Un món inabastable i complex, on els esdeveniments es sobreposen i on els periodistes expliquem els fets públics més evidents, sovint obviant els motius que els han provocat o les conseqüències que el receptor podria percebre’n.

Minuta neix, precisament, per desgranar els fets. Sense presses ni intenció d’arribar els primers, però sí d’arribar-hi bé i tan a fons com sigui possible. Amb voluntat de conèixer el món per entendre’l millor i donar eines per comprendre el que passa.

Minuta neix, precisament, per desgranar els fets. Sense presses ni intenció d’arribar els primers, però sí d’arribar-hi bé.

No pretenem explicar el què. No busquem immediatesa, sinó esbrinar per què ocorren les coses i com això ens pot afectar. Volem explicar els efectes col·laterals, la cara menys òbvia del que passa al nostre voltant. Donar un cop de rosca a allò que tenim assumit, que no veiem o no volem veure.

A part, també volem ser pràctics. Difondre idees, invencions o descobriments que siguin útils pel dia a dia. De manera concisa, amb el mateix rigor que en les peces d’anàlisi però mitjançant formats més breus, també audiovisuals.

Per sobre de tot, però, volem que Minuta et sigui útil. Que serveixi per comprendre l’actualitat mitjançant el coneixement i per divulgar bocins del món que ens envolta. Un espai on puguis trobar continguts que valgui la pena compartir i et faci anar a dormir sentint que avui has après una altra cosa.
Un mitjà, en definitiva, per entendre el que t’afecta.

minuta

f. [LC] [DR] [BB] Escrit original sobre el qual es fa una còpia.
f. [BB] Esborrany d’un contracte, d’un ofici, etc., del qual s’extreu l’original i les còpies que calguin.
f. [LC] [ECT] Compte que els advocats i altres persones que exerceixen professions liberals presenten dels seus honoraris.

Comentaris

Posted by Redacció Minuta

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *